Tervehdys

Suomen frisbeegolfliitto on hyväksynyt seuramme jäseneksi 11.1.2016.
Uusi vuosi ja uusi kausi. Siitäpä tulikin mieleeni filosofinen kysymys siitä että milloin kausi vaihtuu? Vaihtuuko se vuoden vaihtuessa vaiko sitten kun lumet sulaa ja pääsee taas sulan maan aikaan nakkomaan, siitäpä voisi tehdä melkein vaikka kyselyn.

Joka tapauksessa olemme saaneet kyselyitä mm. lisenssimaksuista ja jäsenmaksusta. Ensikertalaisten kannattaa ainakin olla ajoissa liikenteessä sillä PDGA:lla menee tovi ennen kuin uusille saadaan jäsennumerot ja lisenssit järkättyä, aikaisemmin PDGA-numeronsa saaneet saavat lisenssinsä nopeammin uusittua. Seuran jäsenmaksulle asetimme eräpäiväksi 31.3.2016. Lisenssimaksu olisi hieno saada samalla kuin jäsenmaksu mutta sen voi maksaa vaikka kesälläkin kunhan huomioi että PDGA-jäsenyyden käsittely saattaa tuolla rapakon toisella puolella kestää aikansa.

Kannatusjäsenet ovat myös tervetulleita. Kannatusjäsenyys tulee kuitenkin jatkossa (tulevina kausina) muuttumaan jollain tavalla. Kevään aikana tulemme myös hakemaan seurallemme sponsoreita, jokainen halukas yritys voi ilmaista halunsa tällaisesta ”kannatusjäsenyydestä”. Sponsoreiden hankkimisella pyrimme luomaan mahdollisuudet maksuttoman lajityön tekemiselle jatkossakin. Lisäksi suunnitelmissamme oleva ”ACDG-team” tulee tarvitsemaan rahoitusta muualta kuin jäsenmaksuvaroistamme, tähän sponsoreiden apu on tärkeää.
Seuran rahoituksesta kerrottakoon tähän väliin sen verran että osan varoistamme saamme myös yrityksille ja yhteisöille tekemämme lajityön kautta. Pyrimme pitämään kaikki harrastajille tekemämme lajityön maksuttomana tai omakustannehintaisena mutta yrityksiltä ja yhteisöiltä saamme yleensä pienen korvauksen vapaaehtoisiemme menettämästä vapaa-ajasta seuran kassaan.

Frisbeegolfliitolle on laitettu hakemus seuramme jäsenyydestä. En usko että jäsenyyden läpimenon suhteen on mitään esteitä sillä jäsenmäärämmekin on jo aika huikea (tahdon sanoa että yli kaikkien odotuksieni).

Seuramme tulee tulevana kautena järjestämään 4-5 kilpailua. Emme halua panostaa määrään vaan laatuun. Suunnitelmiemme mukaan yksi kilpailu olisi frisbeegolfliiton alainen ja luultavimmin sijoittuu kesän loppupuolelle koska pyrimme ”täydellisyyteen”. Joudutte siis tottumaan siihen, että muut kilpailut ovat sitten ”harjoituskappaleita”.

Radalle olisi hirveä hinku päästä mutta viime päivien pakkaset ovat sen kyllä tehokkaasti torpanneet. Vielä se talven selkä kuitenkin taittuu ja lumet sulaa, uusi kausi koittaa. Silloin vedetään seuran hupparit niskaan ja suunnataan radalle oli se rata sitten Toramolla, Äkäslompolossa, Utsjoella, Pyhällä tai missä lienee.

Loppukaneettina sanottakoon, ACDG:n kotipaikka on ehkä Rovaniemellä mutta sen jäsenet ovat joka puolelta lapin lääniä. Te, seuramme jäsenet, teette meistä sen mitä me olemme. Kiitos teistä!

Seuran puheenjohtajan ominaisuudessa
Esa Luosujärvi