Arctic Circle Disc Golf Ry:n seuranmestaruuskisat 18.8

 Kauden yksi päätapahtumista eli seuranmestaruuskisat käytiin lauantaina 18.8 hieman muokatulla Perunkajärven radalla. Päivämäärästä oli alustavasti sovittu jo helmi-maaliskuussa vuoden ensimmäisessä hallituksen palaverissa ja sehän piti hyvin! Toki kisoja alettiin mainostamaan vasta kuukausi ennen pääpäivää, kun oli selvää, ettei suurempia tapahtumia tulisi samalle viikonlopulle.

 Kisojen ilmoittautuminen ja tulospalvelu hoidettiin metrixin kautta ja ilmoittautumisia alkoikin tulla kovalla vauhdilla. Jo hyvissä ajoin kävi selville, että tämän vuoden kisat olisivat toistaiseksi suurimmat seuranmestaruuskisat seuran historiassa. Kisoihin ilmoittautui lopulta 45 seuran jäsentä. Sen jälkeen jännitettiin enää sitä, millainen sää kisapäivänä on. Ennusteet kun näyttivät viimeisten päivien aikana kovaa vesisadetta ja jopa ukkosta kisapäivälle. Semmoinen sää olisi varmasti vähentänyt osallistujamäärää isolla kädellä. Vaan turhaa olivat huolemme, kun kisapäivä oli poutainen vaikkakin hieman tuulinen. Näin ollen peruuntumia ei sään takia tullut yhtään ja kun muista syistä peruuntumisia tuli viime hetkillä vain 1, kisoihin saapui 44 osallistujaa. Eli reilusti yli puolet seuran jäsenistä. Mahtavaa!

 Kisat pelattiin Perunkajärven radalla normaalin layoutin väylillä 1-14 ja 20 eli yhteensä 15 väylää. Ja tietenkin kaksi kierrosta. Ensimmäinen kierros pelattiin arvotuin ryhmin ja toinen tutusti sarjoittain tulosjärjestyksessä. Melkein kaikissa sarjoissa loppuratkaisut venyivät aivan viimeisille väylille ja kolmessa sarjassa päästiin voittaja ratkaisemaan Sudden death- menetelmällä. Amatööreissä sudariin menivät Jarmo Laine ja Paul Marttila, mastereissa Heikki Tapio ja Jaakko Ylitalo ja naisissa Marjo Huhtala ja Suvi Ylipuranen. Varsin huikea loppu kisoille! Erityismaininnan on ansainnut myös Hannu-Pekka Mikkola, joka heitti radan -7 tulokseen toisella kierroksella ja nousi samalla avoimen sarjan kolmanneksi. Se oli kisojen kovin kierros.

 Kierrosten välissä oli tarjolla seuran tarjoamaa välipalaa eli makkaraa, leipää ja juomaa. Lisäksi kierrosten välissä palkittiin seuran vuoden ansioituneimpia ja esimerkillisimpiä harrastajia sarjoittain. Hallitus oli aiemmin päättänyt, keitä palkitaan. Valinnat olivat useimmissa sarjoissa haastavia, mutta jokaisen on helppo seistä valintojen takana.

 Kisojen mestarit sarjoittain:

Avoin: Sami Kalliokoski
Amatöörit: Jarmo Laine
Masters +40: Heikki Tapio
Juniorit: Ilari Rautio
Avoin naiset: Marjo Huhtala
Naiset +40: Ritva Huovinen

Kuvan mahdollinen sisältö: 1 henkilö, hymy, seisoo, pilvi, taivas, ulkoilma ja luonto

Kuvan mahdollinen sisältö: 1 henkilö, seisoo, pilvi, taivas, ulkoilma ja luonto
Kuvan mahdollinen sisältö: 1 henkilö, seisoo, pilvi, taivas, ulkoilma ja luonto
Kuvan mahdollinen sisältö: 1 henkilö, hymy, seisoo, pilvi, raidat, taivas ja ulkoilma

Kuvan mahdollinen sisältö: ainakin yksi henkilö, ihmiset seisovat, pilvi, taivas, ulkoilma ja luonto

Vuoden 2018 palkitut sarjoittain:

Vuoden henkilö: Jani Halonen
Vuoden avoimen pelaaja: Sami Kalliokoski
Vuoden amatööri: Markus Koivumaa
Vuoden nainen: Ritva Huovinen

Vuoden Master:Sami Alm

Kuvan mahdollinen sisältö: 1 henkilö, seisoo, pilvi, taivas, ulkoilma ja luonto

Kuvan mahdollinen sisältö: 1 henkilö, hymy, seisoo, taivas, pilvi, ulkoilma ja luonto

Kuvan mahdollinen sisältö: 1 henkilö, hymy, taivas, hattu, ulkoilma ja luonto

Kuvan mahdollinen sisältö: 1 henkilö, hymy, seisoo, pilvi, taivas, ulkoilma ja luonto